RODONGANS~

Thursday, May 09, 2013

Thursday, May 09, 2013

Pengalaman (PEKELILING).

Assalamualaikum.

Sebut pasal pengalaman, macam-macam pengalaman ada dalam dunia ni kan.. pelbagai bentuk, pelbagai cara. 

Huwaaaa. noktah.

Okeh. Pembuka selera saya macam kurang enak. Sebenarnya tidak. Don't judge the entry by it's ..er.. er.. it is whateverlah. huwaa... Again.

Sebenarnya saya cuti baru-baru ni. Baru-baru maknanya baru ea.. tapi bukan semalam.. hehe. macam la orang tak tahu kan. Sebenarnya Hari Hol pahang ye. Harap maklum. Jangan tanya hari hol tu apa... sebab saya tak tahu. haha. T_T

Saya naik KL, kebetulan ada kerja di KL tapi bukan kerja dapat duit ea.. Kerja nak mendapatkan duit secara tetap.. eh? boleh ke macam tu.? lebih kurang la. Naik tuk tu semata-mata, jadi saya decide tak mau la terus balik. Fenat tau, dah la semalamnya saya tumpang akak naik putrajaya, sampai rumah pukul 1 pagi sebab jalan jam. Bayangkan, esoknya pukul 7.10 pagi dah tunggu incik driver Nadi Putra.. penumpang tegar bas itulah katakan.

Habis setel semua dalam tengah hari, apa lagi ajaklah cik Yana jalan-jalan sebab macam tak best je terus balik.. Nak tengok wayang tak ada cerita best. Alih-alih, pegi DAISO. Macam tak ada tempat lain kan.. ngeeeeeeee~

Jalan-jalan, makan aiskrim.. bila dah 5 lebih-lebih tu. "moh le kite balik wey."

Saya naik LRT ke pekeliling. Nak tau, bila sampai Plaza Rakyat tu, hujan! lebat-selebat-lebatnya.! gulps. Macam mana nak jalan beli tiket niiii.. Doa-doalah stesen titiwangsa tak hujan. Huh, tak ada maknanya, nama pun tempat tu dekat-dekat... huwa.... Sampai-sampai dah pukul 6.20.. target tiket pukul 7 supaya elok-elok ateh balik keje, i sampai.

Tapi tak dapat. huwaaa... tiket habis. baju basah, angin kuat, pakai baju kurung, kasut tutop. Sobs. Nasib baik ada tiket pukul 8. Saya terus tukar selipar jepun, naseb baik ada bekal. Biarla orang nak kata apa, pakai baju kurung tapi selipar jepon. haha. do i care.? Naa.

Guruh berdentum, kilat menyabung, angin melibas-libas.... huwaaa.. masa ni saya terasa nak buat aduan/permintaan pada incik PM.

"Saya mahukan terminal bas baru untuk pekeliling seperti Terminal Bersepadu Selatan dan Terminal Pudu. SAYA MAHUKAN TERMINAL PEKELILING yang baruuuuuu... beratap penuh, ada gerai makanan yang sah, ada surau yang selesa dan tandas yang boleh flush.."

Baru lepas PRU-13 kan.. PM pulak orang pahang. ehem. please. perbaharui lah terminal bas kami yang  telah berabad digunakan ini. Lagipun, tiket bas kami tak dijual di terminal bas lain di KL ni, jadi memang tumpuan kami cuma di situ. So, pleasee.. Sobs. Rasa sejak zaman abah lagi kot ada. ngeh ngeh. Rasanya lah~~

Okey. Pengalaman nak cerita pasal hujan ribut tu je. Dah la sorang-sorang. home alone, lone ranger je rasa..  Siapa pernah pegi sana? Siapa yang dah biasa rasa okay je tempat tu, bagi yang tak biasa mesti rasa scary. hehe. BTW, Bosan punya pasal, habis orang kiri kanan saya tegur. Nasib la. hehehehe.... maapkan saya.

Dah.

Sekian~

17 comments:

  1. tp yg x best tu la yg akan kita kenang smpi bila2 kan? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. yg tak best tu la dok ingt sokmo. hehe.

      Delete
  2. Assalamualaikum kak maria. alahh kesianya. dugaan sungguh. harus diperbaharui!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah shiela. dugaan betul. tapi sebab dah biasa sangat guna... cuma moga boleh diperbaharui lagi la.

      Delete
  3. akak pernah mengalami kisah turun naik bas gini.. memang rasa siksa sangat... tapi seronok gak banyak pengalaman yang ditimba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. betul. kenang2 xsemua org merasa kan. hehe.

      Delete
  4. Huwaaa...faham-faham..faham perasaan akak..huhu.Sakit hati sesangat, saya sokmo kena gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaannnn... bila tengok org lain ade terminal baru. jeles pulak. heh heh.

      Delete
  5. cian dear . tu la adat klu wat perjalanan . mesti ada trouble . dapat gak share dgn kita org nih ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. naseb baik boleh share sini. -)

      Delete
  6. faham dan mengerti sangatttt.. mar pun selalu diuji. yelah pengguna tegar bas, especially bas kl-temerloh ! dh mcm sebati sgt dh pekeliling tuh. SETUJU sgtt dgn cdgn tu.. PUTRA, TBS boleh wat cun-cun, wat deheiii bas org2 phg kt pkeliling x bertutup ???? coii ~ @_@

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebati sangat. betul. situ lah tempatnya, xde tmpt lain dah. hehe..

      Delete
  7. Repost: Saya mahukan terminal bas baru untuk pekeliling seperti Terminal Bersepadu Selatan dan Terminal Pudu.
    Hahahaha

    ReplyDelete
  8. kesian dier...harap2 keluh kesah didengari...

    ReplyDelete
  9. penah pergi situ teman kawan pejabat beli tiket, mmg scary.. selama ni kte ingat pudu paling teruk(before pudu naik taraf) rupanya situ lagi teruk. huhuhu

    ReplyDelete
  10. tak pernah pergi sampai sana..hehe.. oohh, nak cite pasal hujan rupanya..hik3..
    hari hol tu ada orang kata hari memperingati apa ntah..hehe..lupa.. tp bukan tuk orng islam kut..ish..lupa2..

    siap buat report cik maria ni ye..bagus2.. =)
    kita tak pernah lagi jalan sana sini sorang2 kecuali pergi kje..

    ReplyDelete

 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang