RODONGANS~

Sunday, December 30, 2012

Sunday, December 30, 2012

Tak Tahu.

Assalamualaikum.

 
ehsan google.

sekarang ini rasa macam tak tahu. faham tak... rasa ada something yang dalam hati dan perasaan ini satu perasaan yang tak tahu nak ditafsirkan sebagai apa.

Bila direnung renung.... macam sedih.. sedangkan sehari sebelum ini saya sangat happy. Tapi macam tak perlu lagi untuk bersedih sedihan. Sebab persoalan belum ada jawapannya. Tapi pabila persoalan yang saya harapkan jawapan tu diabaikan...... sepi je rasa. mula mula sikit... lama lama jadi bukit.

entah.

Kacau bilau hati ini. Moga tuhan kuatkan sang hati.. masa semakin dekat... bukan lagi menghitung hari.. cuma menghitung waktu. waktu yang bila bila sahaja akan berlalu.

Rasa nak menangis.

Tapi ditahan tahan... tak mahu menangis kerna perkara yang tak perlu tapi hati ni degil... masih bersedih. 

Dah la....... mainan perasaan.

Sekian~

Thursday, December 27, 2012

Thursday, December 27, 2012

Antara sini dan sana.

Assalamualaikum.

ehsan google.

Banyak betul perbezaan keadaan di sini dan di rumah.

Di Rumah:

1. ade mak abah ateh yeay
2. ade tv yeay
3. air sejok err.. yeay.
4. pagi hujan, petang hujan, malam hujan.. err.. musim hujan kan.
5. ade meow meow.. ade makhluk jugaklah nak buat jerit jerit. 
6. tak guna duet yeay.. tak meLAhu kan.

Di hostel:

1. Tak ada mak abah ateh tapi ada kawan kawan. yeay.
2. Tak ada tv tapi online 24/7 yeay
3. air sejok jugak walau tak sesejok rumah. err. kena yeay jugak tak?
4. pagi terang, tengah hari panas, petang panas, lewat petang mendung, malan hujan kejap, sepertiga malam tak hujan balik. huh.
5. tak ade meow meow sipolan. =(
6. duet macam air pili... zeeeruuuhhhh. eh? tu ke bunyi air? *angkat kening*

Apa pun.. tak lama lagi saye akan duduk rumah sepenuhnya. Yeay! Jadi rodongans blogger yang duduk seri iskandar ni.. lepas ni tipislah peluang nak ketemu. ewah.. macam lah sekarang tebal peluangnya. hehehehe.


Nanti di rumah:

1. boleh online tapi dah tak selalu.
2. boleh blogwalking tapi dah tak selalu
3. boleh update blog tapi dah tak selalu.

sebab kat rumah boleh online tapi dah banyak perkara lain boleh buatkan. sapu sampah ke, kemas rumah ke, memasak ke.. kahkah.. budget anak mithali  je la yang baik baik sebot sini.

Belom part, boleh tempik tempik meow meow, halau ayam, panjat pokok langsat yang tengah berbuah tu... tengok tv puas puas, makan banyak banyak, makan buah kat pondok tepi rumah.

Sekarang pon dah jarang online sebab 2 kali balik umah hantar barang sikit sikit, takot kete akak nanti dop muat. hehe. Ni tengah uruskan urusan sikit sikit supaya boleh balik rumah dengan tenang terus nanti.

Semalam perasan, ade adik adik yang dah lama tak jumpa budget dunia nyata lah kan ade online semalam rupanya... hari ni baru check. Petang ni lah nak jerit jerit kat blog kamu semua eh.. pagi ni ada urusan penting sikit.. oh sempat lagi buat entry ni.. maap!

Saye pegi sekarang... zzoooooomm. *wink*

Sekian~

Wednesday, December 26, 2012

Wednesday, December 26, 2012

WW: Wordless Wednesday.

Assalamualaikum.

Cute tak? 


For me.. It is SUPER CUTE. kAwaiiiii... geram geram. gigit gigit baaruu tahuu..~




Oh la la..... Sweater dan Spek tu bukan yaya punya tapi Kakak (Aisyah) punya. Kalau tahu dek ecah ni boleh bikin gadoh weh. Depa bak itik serati dan itik jepon... err... tapi kat uma dua dua jenis itik tu get along bukan maen baik lagi. tapi mereka sebaliknya. hehehe...

aDe benda nak buat. Chow kejap. *wink*

Sekian.~

Friday, December 21, 2012

Friday, December 21, 2012

Di Kala Ini~~

Assalamualaikum.

Di kala ini, INternet cukup tenat. Tenat setenat tenatnya.. umpama maut hampir tiba. Duhai saudari saudara yang baik hati menyinggah di ruangan beta.. Inshaa-Allah akan beta membalasnya. Buat hari ini, beta mengundur diri, ingin bersiaga tiada kelengkapan diri. Duhai hati... bersabarlah kerana amarah bakal membakar diri.

Terima kasih kepada yang sudi meninggalkan komen di sini.. terima kaseh kepada yang sudi blogwalking... dan terima kaseh pada yang sudi tag beta di segmen terkini... akan beta (guwe) membalasnya nanti. kerna waktu ini... internet ibarat siput yang kehilangan keyakinan diri.. sudahlahdikenali berketurunan bergerak lambat, bertambah lembab pula di kala ini.

 

Kepada rodongans ku di blog ini, hanya satu ungkapan ku untukmu:

"Sebagai manusia... aku sayang padamu.."

Sekian~

notakaki: penangan habiskan siri terakhir Panglima Sunan dengan menamatkan pembacaan novel "SUNAN MUSAFIR" =)

Tuesday, December 18, 2012

Tuesday, December 18, 2012

Perbarisan Tamat Latihan Tentera Udara DiRaja Malaysia siri 47/2012 PART 2.

Assalamualaikum.

Seperti yang dijanjikan.. ini dia PART 2. ewah. ewah.. hehehehe... masa ni semua orang tengah makan pon boleh tersedak sedak sebab akhirnya jumpa adik. eh? bukan bukan.. adik jumpa kami. haha.

Abah sampai makan laju gile, bawak dukung nafisah laju laju pergi tunggu kat depan.. Last last.... kami dah puas tangkap gambar dengan adik baru abah sampai.. Semangat carik adik, rupanya adik dah datang dekat kami.. hehe..

So, dengan ada yang tangan tak berbasuhnya sebok berdiri tangkap gambo dengan adik. ngee~

 Ateh dengan adik.. ce tengok muka angah.. kuang kuang kuang...... angah selalu tak sengaja terenterprem gambo orang.. kehkeh.

mak dengan nafisah... 

hati tu angah tunjuk kek birthday nafisah dengan tercucuknya no satu besar atas kek tu.. nak tahu apa respond saya yang first kuar dari mulut... "eh, kek satu malaysia.." hahahaha... pastu angah kata.. "ishk kek satu tahun la...".. oh ye... lupe pulop. harap diampon.. HAHAHA.


 Okey.. mase ni dah start saya tak lekang dari sisi adik. =P

 naseb bek ada Aisyah ha.. semua posing baik punya... kecuali... yaya.. nampak perot. seksi meksi YOU.

Gaye manje.... eh eh abang zul.. jeles la tuuuu.. kihkih... adik tak nak awak pegang bunge ye. Cis.

 LAgi lagi lagi.. hehe

Dan LAGI LAGI LAGI.

 center off attention
huang kuang guang.... eh? macam eden spesel je dalam gambo ni. kehkeh.

suke gambo ni.

 gambo ni pon epik jugop. menarik. adik je pandang sini yang lain pandang sanaa..~

 adik adik. ce molek sikit muka tu...

kalau perasan masa ni angah tak basuh tangan lagi.. ke? haha..

 somi isteri nak tangkap gambo still saya maseh di posisi sama. hahaha.

sisters. gaya duck face..? erk.. tak sengaja. angah pon buat keee... hehe~

macam gambar tadi.. orang hujung je tengok kamera ni. hehe. yeay adik pegang bunga PINK itu.

anak kesayangan.

 sebok je yang kanan tuuu. beg saye masok gambar lah. =P

LELAKI dalam keluarga kami. =)

 NAMPAK tak muka saya?? serius bebeno.. beri'ya. Cis.

pergi lawat kedai... ala ala pasar malam dah ha.. NAFISSAAHHH... "JANGAN tarik bunga ituu.."


Abang pokpok saye.

gambar macam ni kena tangkap berkali kali sebab macam macam gaya budak budak ni buat. 

 tengok yaya. ishk ishk. tengok aisyah.. try carik mana dia..?

anak kesayangan.

Masa ni abah dah penceen. letih dah katanya... so, kami kami je la..~

Last but not least.

Masa ni pon dah nak pukul 3 dah. Panas nya bukan main lagi.. dari hujan mendung ke panas dan akhirnya SANGAT PANAS... sampaikan before balik tu yaya dah cakap "bila kite nak balik ni... jom la balik.." eh awak.. pandai pulak dia kite nak balik. Tapi 3 minit masuk kereta keluar tempat adik. Yaya dah tido. no wonder lah nak balik sangat...........~

Sekarang adik maseh di Ipoh, uruskan semua hal dulu baru balik cuti.. lepas ni adik pergi kursus 8 bulan di Kuantan.. unit adik Pengawasan Udara@radar. Tahniah... =) yang penting........ abah sangat sukakannya.

Hari tu hari paling meriah lah.. cuma abang satu family je tak ada.. so, tak lengkap jugak lah. Tapi, still fun.. =) Alhamdulillah.

Sekian~

Monday, December 17, 2012

Monday, December 17, 2012

Perbarisan Tamat Latihan Tentera Udara DiRaja Malaysia Siri 47/2012 PART 1.

Assalamualaikum.

Lebih kurang 6 bulan jugak lah adik menghilangkan diri, masuk training airforce di Ipoh. Disebabkan terlalu lama adik menghilangkan diri.... ehem. tanpa berita ekceli.. kami pakat ramai ramai lah pergi tengok adik berbaris. Saya cari homestay di Bandar Seri Botani, dan pagi 15.12.12 kami gerak ke Padang Kawat ITU, Ipoh. Ingatkan maseh awal lah kami ni kan.. sampai sampai.. kus semangat, jangan harap nak dapat tempat duduk walaupun tempat duduknya banyak. Penoh orang peeeeenooooh nohh...... 

abah ade bebel sikit sikit.... kite patut lagi awal sebab kite dah dekat dah.

Sebenarnya, lagi dekat kite duduk lagi lambat kite sampai sebab lagi singkat perjalanannya. betol tak?? kihkih.

Entry ni maybe entry terbanyak ade gambaq, nak jugak isi semua okeh. jadi saya ade buat PART 2. eWah kau maria... tapi still bukan semua.. kalau semua.. jamm lah internet.. banyak sangat. hehe.

Masa menunggu perbarisan start, kami berdiri kat tepi lorong ni... bila depa dah start jalan.... baru menggagau carik adik... laaaa..... semalam call adik lupa tanya, dia barisan apa...! cis. dah lah semua nampak serupa aje.. bila dah depa gerak ke padang kawad baru nampak... adikkkk!!! eden yang nampak dulu. yes yes!



berani membontotkan sayer.. sayer nak tengok adik sayer ni.... poosinnggg....~

Perbarisan dah nak mula...~~

 
masa ni lah saya nampak adik.. kiri kanan kiri~~

Pancaragam ni bukan parajurit muda tapi pancaragam gabungan..~

masa ni semua muka matang segak segak. Tapi bila depa berkeliaran je.. eh, adik adik guwe je ni..

haaa.... smart.

 cantik gambar ni. suke.

 lurus!

masa ni belum hujan lagi..~

Bila dah habes perbarisan... ade pertunjukkan pulak. Tapi dorang kena kuar baris dulu dan tukar pakaian. Masa diaorang kuar baris lah saya nampak adik! haaa..... yes. yes. masa tu belii bunga.. PINK punya. kehkeh. 

abang ipa "eh... awak tak nak beli bunge ke??"
saye "eh nak lah.. di mana nak belinya??"
abang ipa "tu kat belakang tu.... beli bunga besar punya....... hehehe" *sambil buat muka jahat*

hahaha.. saje je kan. Nak bagi adik malu... kami beli bunga besar dan PINK. hahaha..... bak kata adik.. tak payah rakam lah, jangan tengok dia berbaris... malu letewww.... haruslah rakam, haruslah amik gambo dik.. jauh kot datang! hehehe.


Tengah beli bunga, diaorang kuar baris... terkulat kulat eden carik.. cis, part bontot lagi... cari punya cari.. yeay.. jumpa... mase nak amik gambo saya jerit kuat kuat... "AADIKKKKK". hah. amik kau.... ramai pulak yang pandang.. adik dah gelak gelak. malu la tuu.


balik rumah tengok gambar gambar ni semua... ateh tegur... eh, sehitam hitam adik.. adik puteh lah weh. haha....  Lepas jumpa dia masa tu tak sempat nak cakap pon, adik terus lari ramai ramai tukar baju.. sebab ade persembahan. Satu yang macam taekwando tu.... siap ade pasang lagu OOPPA GANGNAM STYLE lagi okeh... tak ade pulop gambar kat folder blog ni... Yang kedua gimnastik... yang ni menarik sikit sebab pakai baju puteh.. nampak jelas. saje je kan nak cakap dorang itam.. hehe.


terbang terbang... ade beratus gambar.. pilih 2,3 je la masuk blog.. fb tak pe..

 hah. ni ape? superman ke suparman? haha~

 tengok! same aje.

maen maen api pulop.. adik adik jangan berangan nak buat di rumah.. depa ade alat khas tau~

 nak habes dah. ni tengah.

ni belah kanan.. belah kiri malas letak.. banyak sangat dah gambar nii.

Sambil sambil tunggu dorang perbarisan dan persembahan tu. Kami pon duk sebok lah tangkap tangkap gambar kan.. macam macam pesen bak kate orang temerloh ni. hehe..

 yaya ni takot bunyi kuat sangat.... ngade kau ye.. ade jugak benda awak takot!

 aisyah.. susah betul bawak bergambar..

gambar ni paling bergaya... anaknya chumel.. ayahnya... kehkeh.. "mati aku kalo bapak dia nampak guwe upload gambar ni...." haha.

 kenapalah muka shayer je ceria.... budak budak ni sembelit ke ape.. senyum siiikitttt~~~

 haruslah tompang sekaki. itu abang saye.

mase ni hujan... khemah penuh. jadi sesetengah berlindung bawah kapal terbang ni. haha.. menarik jugak. sayap pon jadi lah! :P

 ateh, kakak shayer.

 "takotnyer...... bishing lahhh...." sambil tutop telinga yaya yang cakap... bukan saye.

"apelah mak andak ni.. sebok aje..." kata yaya di dalam hatinya. Cis.

 penat bebeno gayenya.

 Gambar ni paling kesian.. abang pokpok nak tangkap gambo dengan kapal... last last time tu lah semua orang serbu situ.. haha.. akhirnya, jadilah gambo orang ramai.. :P

mula mula.. saya dengan ateh dan yaya.. lepas tu abah masuk. lepas tu mak masuk... lepas tu... jadilah gambar di bawah.

 mana aisyah?? nyorok belakang mak teh.. kan dah kate.. susah di bawa bergambar..

dah keluar... tak pandang pulop. 

Lepas tu kami gerak ke khemah makan tengah hari... raaamaaaiii gilee orang.. ade orang jual jual kat tepi dan ade khemah pameran dari ATM, JPA etc. Masa makan ni tak tenteram rase.. duk carik adik.. kot kot tak jumpa kiteorang.. yela.. orang ramai. ade sesetengah tu dah jumpa family depa dah... 

Next entry gambar kami berjumpa dengan adik pulok. hehe.

Sekian~

 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang