RODONGANS~

Monday, December 17, 2012

Monday, December 17, 2012

Perbarisan Tamat Latihan Tentera Udara DiRaja Malaysia Siri 47/2012 PART 1.

Assalamualaikum.

Lebih kurang 6 bulan jugak lah adik menghilangkan diri, masuk training airforce di Ipoh. Disebabkan terlalu lama adik menghilangkan diri.... ehem. tanpa berita ekceli.. kami pakat ramai ramai lah pergi tengok adik berbaris. Saya cari homestay di Bandar Seri Botani, dan pagi 15.12.12 kami gerak ke Padang Kawat ITU, Ipoh. Ingatkan maseh awal lah kami ni kan.. sampai sampai.. kus semangat, jangan harap nak dapat tempat duduk walaupun tempat duduknya banyak. Penoh orang peeeeenooooh nohh...... 

abah ade bebel sikit sikit.... kite patut lagi awal sebab kite dah dekat dah.

Sebenarnya, lagi dekat kite duduk lagi lambat kite sampai sebab lagi singkat perjalanannya. betol tak?? kihkih.

Entry ni maybe entry terbanyak ade gambaq, nak jugak isi semua okeh. jadi saya ade buat PART 2. eWah kau maria... tapi still bukan semua.. kalau semua.. jamm lah internet.. banyak sangat. hehe.

Masa menunggu perbarisan start, kami berdiri kat tepi lorong ni... bila depa dah start jalan.... baru menggagau carik adik... laaaa..... semalam call adik lupa tanya, dia barisan apa...! cis. dah lah semua nampak serupa aje.. bila dah depa gerak ke padang kawad baru nampak... adikkkk!!! eden yang nampak dulu. yes yes!



berani membontotkan sayer.. sayer nak tengok adik sayer ni.... poosinnggg....~

Perbarisan dah nak mula...~~

 
masa ni lah saya nampak adik.. kiri kanan kiri~~

Pancaragam ni bukan parajurit muda tapi pancaragam gabungan..~

masa ni semua muka matang segak segak. Tapi bila depa berkeliaran je.. eh, adik adik guwe je ni..

haaa.... smart.

 cantik gambar ni. suke.

 lurus!

masa ni belum hujan lagi..~

Bila dah habes perbarisan... ade pertunjukkan pulak. Tapi dorang kena kuar baris dulu dan tukar pakaian. Masa diaorang kuar baris lah saya nampak adik! haaa..... yes. yes. masa tu belii bunga.. PINK punya. kehkeh. 

abang ipa "eh... awak tak nak beli bunge ke??"
saye "eh nak lah.. di mana nak belinya??"
abang ipa "tu kat belakang tu.... beli bunga besar punya....... hehehe" *sambil buat muka jahat*

hahaha.. saje je kan. Nak bagi adik malu... kami beli bunga besar dan PINK. hahaha..... bak kata adik.. tak payah rakam lah, jangan tengok dia berbaris... malu letewww.... haruslah rakam, haruslah amik gambo dik.. jauh kot datang! hehehe.


Tengah beli bunga, diaorang kuar baris... terkulat kulat eden carik.. cis, part bontot lagi... cari punya cari.. yeay.. jumpa... mase nak amik gambo saya jerit kuat kuat... "AADIKKKKK". hah. amik kau.... ramai pulak yang pandang.. adik dah gelak gelak. malu la tuu.


balik rumah tengok gambar gambar ni semua... ateh tegur... eh, sehitam hitam adik.. adik puteh lah weh. haha....  Lepas jumpa dia masa tu tak sempat nak cakap pon, adik terus lari ramai ramai tukar baju.. sebab ade persembahan. Satu yang macam taekwando tu.... siap ade pasang lagu OOPPA GANGNAM STYLE lagi okeh... tak ade pulop gambar kat folder blog ni... Yang kedua gimnastik... yang ni menarik sikit sebab pakai baju puteh.. nampak jelas. saje je kan nak cakap dorang itam.. hehe.


terbang terbang... ade beratus gambar.. pilih 2,3 je la masuk blog.. fb tak pe..

 hah. ni ape? superman ke suparman? haha~

 tengok! same aje.

maen maen api pulop.. adik adik jangan berangan nak buat di rumah.. depa ade alat khas tau~

 nak habes dah. ni tengah.

ni belah kanan.. belah kiri malas letak.. banyak sangat dah gambar nii.

Sambil sambil tunggu dorang perbarisan dan persembahan tu. Kami pon duk sebok lah tangkap tangkap gambar kan.. macam macam pesen bak kate orang temerloh ni. hehe..

 yaya ni takot bunyi kuat sangat.... ngade kau ye.. ade jugak benda awak takot!

 aisyah.. susah betul bawak bergambar..

gambar ni paling bergaya... anaknya chumel.. ayahnya... kehkeh.. "mati aku kalo bapak dia nampak guwe upload gambar ni...." haha.

 kenapalah muka shayer je ceria.... budak budak ni sembelit ke ape.. senyum siiikitttt~~~

 haruslah tompang sekaki. itu abang saye.

mase ni hujan... khemah penuh. jadi sesetengah berlindung bawah kapal terbang ni. haha.. menarik jugak. sayap pon jadi lah! :P

 ateh, kakak shayer.

 "takotnyer...... bishing lahhh...." sambil tutop telinga yaya yang cakap... bukan saye.

"apelah mak andak ni.. sebok aje..." kata yaya di dalam hatinya. Cis.

 penat bebeno gayenya.

 Gambar ni paling kesian.. abang pokpok nak tangkap gambo dengan kapal... last last time tu lah semua orang serbu situ.. haha.. akhirnya, jadilah gambo orang ramai.. :P

mula mula.. saya dengan ateh dan yaya.. lepas tu abah masuk. lepas tu mak masuk... lepas tu... jadilah gambar di bawah.

 mana aisyah?? nyorok belakang mak teh.. kan dah kate.. susah di bawa bergambar..

dah keluar... tak pandang pulop. 

Lepas tu kami gerak ke khemah makan tengah hari... raaamaaaiii gilee orang.. ade orang jual jual kat tepi dan ade khemah pameran dari ATM, JPA etc. Masa makan ni tak tenteram rase.. duk carik adik.. kot kot tak jumpa kiteorang.. yela.. orang ramai. ade sesetengah tu dah jumpa family depa dah... 

Next entry gambar kami berjumpa dengan adik pulok. hehe.

Sekian~

19 comments:

  1. panjg benor citenye...hehe..nati upload part 2...hehe

    ReplyDelete
  2. Teringt masa dlu2 muni pegi sini jugk. Tgk boy muni tmt ltih. Hehe. Best tgk prbrisan n ptujukn dorg.

    ReplyDelete
  3. Mahu tak lurus barisan diorang nie, nie dah betul betul askar fie dulu di PLKN silap sikit je kena denda. Perit wey perit. Anyway fie kalau tengok perbarisan yang smart macam nie mesti nangis. Tak tahu kenapa. Hahaha

    ReplyDelete
  4. Yon: tunggu eh... tunggu.. hehe.

    Cik Syida: besst.. tambah2 dah lame tak jupe adik. :P

    Murni: yela.. senior adik kite lah si DIA awak tu.. hah.. dia unit ape dan post mana? ce cite.

    Fifie: terharu eh fifie. hehe

    ReplyDelete
  5. Kakak dapat bayangkan punyalah meriahnya maria. Jerit-jerit adik walau dah besar tapi anak paling kecik pasti manja dan semua tumpu kasih padanya.

    Suka kakak tengok gambar-gambarnya semua ceria:)

    ReplyDelete
  6. wahh beznya tahniah utk adik akak..

    ReplyDelete
  7. weeeeehe.
    memang meriah mai.
    seronok tgk
    cuci mata sekali..
    hehe

    ReplyDelete
  8. tahniah bt adik.... :) alhamdulillah setelah 6 bln..moga berjaya yer...

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum maria. comelnya! muka abg awak samalah. comel je pakai baju seragam. best lah!

    ReplyDelete
  10. tahniah buat adik maria...
    aksi yaya sangat comel... ^_^

    ReplyDelete
  11. amboii..smartnya depa kawad!
    cntikla gmbor2 yg diamik..nmpak profesional kak..hehehe ^^,

    ReplyDelete
  12. Maria... :) Kuantan gan bukit ibam tu jauh sebenarnya..hihihi..takpe..nnt kite tunggu lpas 8 bln adik maria ke mana plak..klu ke bkt ibam mmg blhla jg..hehehe

    ReplyDelete
  13. cm kembar je tgk..beza x jaraknya..heee

    ReplyDelete
  14. bulih sudah jadi jurugambar ni..hihii

    best juga kan..

    ReplyDelete
  15. maaf anda adalah mangsa Tag aku . hihi :D

    http://kamihardsman.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

    ReplyDelete

 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang