RODONGANS~

Monday, January 28, 2013

Monday, January 28, 2013

COMPLICATED.

Assalamualaikum.

Saya dulu duk asrama waktu form 4,5 je. sebab lepas PMR tukar sekolah. Konon kononla, padahal sekangkang kera je dari sekolah lama.. cuma bezanya duk asrama dan students lain. Dulu mula mula pindah sunyi je sekolah tu, sampai rasa macam "cuti ke hari ni??" sebab beza sangat dengan sekolah harian.. mak oi.. meriah kau! hoho. sampai rasa macam, eh? salah sekolah ke aku masuk.

Tapi saya tak pernah menyesal pindah sekolah. Sebab duduk hostel la saya belajar hidup sendiri, buat kerja sendiri, macam mana rasa dibuli, dipinggirkan.. dan meja saya dan 4 orang kawan yang pindah sekali pernah kena conteng tau. dengan nama yang bukan bukan. Tapi tu semua pengalaman... bila dah form 5 masing masing dah besar, mereka belajar menerima dan kami belajar melupakan. Semua tu sekarang macam kenangan manis. bila ingat senyum je... "budak budak...." kan? hehe. 

Bila budak budak kite leh la senyum, orang tua tolong jangan buat perangai macam tu ea...! buruk beno. sedor sedor lah diri tu dah tua. kalo perangai macam tu lagi, huduh bebeno rasanya. tok sah kawen lah.... hahaha. *pitam*

So, minggu lepas.. lepas baik je demam dengan suara serak serak basah macam dayang norfaizah, saya pegi jumpa BFF saya yang salah seorang dari empat orang yang pindah sekolah tu. Yaa ampun, lamanya tak jumpa you....... macam macam nak cite. tapi yang pasti, jawapan cik wana kite ni mesti "complicated". hahaha. 

complicated benor kisah kisahnya. Kami share share cite lah, i cite pada you, you cite pada i... hehe... dan cik wana hampir jadi sugar mommy kedua selepas miza. naseb bek diriku menangkis.. ewah. malu woo.... tak saba nak keje tetap ni. nak belanja kawan kawan yang selalu belanja saya pulop. hehe =)

Macam biasalah, perempuan bila keluar mana boleh tak bergambar kan. hoho. lokasi kali ini starmall.. lagi?? adoii... toilet toilet. surau surau! hehe... bila lah nak dibaiki. geram cheq.

 silau pon silau la. eden tak kire.. nak gambaq juak! hehehehe.

 ni lah cik wana kiteee.... hehehehe. dia antara sudents cantik kat sekolah kami dulu. hehe.

ni la kami..sempat lagi saya suruh adik meja sebelah tangkap gambaq, guna hp pon jadilah. Adik ni ada bakat tangkap gambor sebab lawa gambaq dia ambik. orang yang tak biasa dengan hp saya biasanya first time gegar. kagum2. thanks dik!

Tak lengkap rasa nya kalau perempuan keluar tak tangkap gambar sendiri. hoho. guwe pon nak jugak! =P

last but not least pon suruh orang tangkap gambaq! kan gegar.... kan dah kate.. adik tadi tu pandai tangkap gambar! hehehehe.

macam macam cite dikongsi.. tu pun tak bawak matun lagi. Kalau dop kecoh, lina mana dah, entah kawen entah belom.... lost contact dah dengan dia. kami dulu berempat la.. bukan tak berkawan dengan orang lain. tapi ni lah namanya GENG! hehehe geng asrama kami. =) *wink*

Sekian~

Thursday, January 24, 2013

Thursday, January 24, 2013

Kelako habes.

Assalamualaikum.

Entry ni pendek je. Terkekek kekek gelak bila buka blog. Ade komen yang ditinggalkan pengunjung. Adaa pengunjung setia, ada yang baru. Tapi kalau ada yang perasan saya letak satu gambar semalam. Tapi ada salah faham di situ.

Gambar tu diedit. shud be warna biru biru laut kehijauan gitew.. hoho. bukan hijau ye. hehe. itu boleh terima sebab diedit kan.  Jadi sape sape boleh salah faham... Tapi.......... Paling kelakar... bila ada komen,

"lapik meja ke ni?"

HAHAHAHAHAHAHA. weh??! nampak macam lapik meja ke...... hehehehehe. terkekekekekekeke guwe gelak tau. hoho.

saje je buat saspen letak gambar tu. bukan tuk kawen tau. hehe.... 

kawen nati lambat lagi, update lain deh.

guwe tak marah tapi rase kelako yang amat. ceria malam guwe hari ni.

Sekian~

Wednesday, January 23, 2013

Wednesday, January 23, 2013

WW: Wordless Wednesday.

Assalamualaikum

Haih.. cantik pulak.


Kroh kroh kroh.

*tidoterus*

Sekian~

HELP FIND WILLIAM YAU ZHEN ZHONG.

Assalamualaikum.

Selepas tahu kisah sebenar adik william ni boleh hilang, heran jugak saya. yela, biasanya kalau anak ditinggalkan di dalam kereta sudah pasti dengan seorang penjaga kan. Dan sudah pasti dipesan berkali kali.. kunci pintu. kunci pinti pintu. Bila anak kecil ditinggalkan sendirian... umm.. itu heran. TApi ape pun yang berlaku, harap sesiapa yang terjumpa adik william ni merayau rayau atau bersama dengan orang yang mencurigakan, apa kata.. buat laporan. Yela, malaysia ni besar. Tak semua orang akan terserempak.

Kesian, kanak kanak sekecil ni, apa lah yang akan terjadi padanya jika tidak bersama ibu dan bapa?


Jom share, saya pun share daripada Kak Liz.

Sekian~

Sunday, January 20, 2013

Sunday, January 20, 2013

REUNION 2TahunSekali.

Assalamualaium.

Saya maseh belom sihat sepenuhnya. Demam panas kat sini tengah musim. Pegi beli air 100PLus and panadol tuk abah pon kuatkan semangat aje. siapa lagi lah nak pegi belikan, Mak pon tak sehat. Mujur mak paling kuat. Mase mintak ubat tu saya perasan lah pak cik tu terhuyu hayang jalan. Saya pikir.."tua dah pak cik ni..." Mase bayor tu, pak cik tu cakap.."tak daye dah.... demam.. seminggu dah.." Laa... geng lah pak cik! saya pon sore lemak lemak manis je mase tu sebab maseh demam cakap dengan Pak cik tu.. "samee laa... abah di rumah pon demam demam jugak. tu beli air 100plus dengan panadol ni.

Oh musim. semoga yaya tak berjangkit la..

Okeh. cite kat atas tu tak ade motip dan tiada kaitan dengan tajuk. kihkih.

Saya ade dua orang geng lah mase matrik dulu. Baru baru ni dapat jumpa sorang sebab dia kerja bahagian farmasi di Pusat Kesihatan di Jengka. Alhamdulillah. dekat dah dengan rumah saya.. tapi saya bukan duk jengka la.. sejam jugak mi3a nak ke rumah. bianae.. Jadi, kami plan la nak jumpa. Aling aling pegi starmall je la. Tengok pulak wayang cite.... err... ummm... eh.... LUPA!!!! hahaha. maap. penangan demam. Quantine...? QUllonntine? eh.. ape entah tajuk nya. Cite cina. Tu je movie yang masa yang sesuai tuk kami tengok sebab jumpa dah pukul 2, Mi3a kerja halfday masa tu.

after late lunch di benteng.. kami gerak ke starmall. Tengok movie... weee~~

Tengah jalan tu kami borak borak. eh eh.. haah la... bayangkan after 2 tahun tinggalkan matrik, kami reunion di putrajaya.. saya bawak dorang berdua jalan jalan sana. 2 tahun kemudian baru jumpa lagi kat sini. hoho. cuma kali ni tak cukup korum...... tak ade mai ira lah. Sobs.

Movie pon habis, kami ade matlamat yang perlu dicapai. sebenarnya saya je tapi mi3a kena teman la.. kihkih. nak pegi check size. malu wo... masuk kedai cek size je. tapi nak buat macam mana.. kena buat jugak kan. Ngee..

setel projek. baru lah jalan jalan dengan riang. hehe. Pegi kedai baju... Nak tahu. dah la tengah hari mi3a belanja makan... beli baju pon dia belikan satu.... huwaa.... malu tapi mahu dan terharu.... beli yang sama cuma lain colour. hehe. nyummy. nati pakai sekali deh. =P

dalam bilik ni pon jadik kan. hoho.


Okey baju yang beli sama tu tak ade letak dalam ni. surprise. hehe. pakai spesel day nanti. hoh?! haha. Lastly, makan big apple........ tangkap gambo dan chow... hehe.

fenat tau pakse adik keje big apple tu tangkapkan... tak mo pulak dia.... den pakso jugop. malu la.. hoho. *jahat*

Miza hantar sampai rumah. almaklumla... orang tak berkemampuan macam ni la. huihui...
SAMpai uma abah kate... "baru je sebut sebut tengok iklan donut semalam, ade dah bawak balik hari ni.." sebab mi3a belikan donashi tuk bawak balik rumah. fenim... sugar mommy dah mi3a ni.. =P


Oh, to my dearest friend!  
T.E.R.I.M.A K.A.S.I.H

Sekian~



Wednesday, January 16, 2013

Wednesday, January 16, 2013

Segmen: Saya Blogger Dari Negeri.......

Assalamualaikum.

Hyep hyep horay. Ape yang hepi pon tak tahu la. HAri ni duk jalan jalan blog orang tetiba nampak satu segmen ni... "Saya Blogger Dari Negeri....." hah, dari hari tu lagi rasa macam pernah kena tag. kihkih. Tapi masa tu musim busy.. dah tak ingat.. banyak sangat kena tag. ewah.. perasan. tak banyak.. ade lah dua tiga kan.

BTW, jom lah sape tak join lagi join la.. sebab nanti bloglist akan diasingkan ikut negeri. Haa.. bukan nak galakkan perkauman, tapi bolehlah dapat kawan dari macam macam negeri. kot kot nak pegi KELantan bulan dua nanti.. haaa.. boleh lah tejah blog kawan kawan dari kelantan dan tanya ape yang patut. ecececeh.. guwelah tu nak pegi bulan dua ni. kihkih.



Okey, segmen ni tak ada tarikh tutop.. berjalan selagi boleh. Sape yang tak sempat join dulu dulu.. jom join sekarang.. nak? hehe.

Saya blogger dari P.A.H.A.N.G

Anak jati pahang, moyang, atuk nenek, wan aki, mak abah, abang kakak, semuaanyaa lahir di P.A.H.A.N.G.. saya dilahirkan di Bandar Ikan Patin dan jugak titik pusat bagi Semenanjung MAlaysia.. yeke? oh, guwe tak tau.. guwe pon baru tau.. HAHA.

Tau ke bandar ape?

 

Okey. Ape yang menariknya di temerloh ni? ade Esplanet. Kihkih.. er.. okay what, boley naek bot di Sg Pahang and ade jambatan gantung persis taman negara. ehem. Boleh makan ikan patin fresh ternak di sg Pahang. haa... bukan ternak di kolam yang air dia tak mengalir tu tau... TERNAK di sungai. hehe. rumah saya pon depan sungai aje. Tapi tak de pulak sangkar sendiri. Itik adelah. ngee~

Temerloh dah kira dekat dengan Taman negara....



hehe... amacam.. dan kat temerloh ada Gua Senyum. Dekat jugak dengan Jengka.. tapi gunung ni dari tebing sungai depan rumah saya boleh nampak lah.. sayup sayup.. Orang dulu dulu kata, gua tu selalu senyum pada setiap pengunjung dia sebab gua tu heppi la magsa dia datang. Gulps. Tapi orang dulu dulu lah cakap. Sekarang gua tu vegetarian.. tak makan orang. kehkeh.

Haaa.. ape lagi ape lagi? hehe.. sekarang temerloh dah membangun. sekarang ade STARMALL tau. haha.. err. Tapi saya sarankan sesiapa yang hadir ke mall ni sila jangan ke toilet dan sila solat di surau perumahan berdekatan. hehe. Ngeri....... mungkin sebab tak siap sepenuhnya lagi okey, so team cleaner belom ditubuhkan. Gulps.

Makanan? Of coslah Ikan Patin masak tempoyak. Jemput makannn. hehehe. saya suke pedas. ummm.. Goreng pon sedap. hehe. Peace.

Okey. Selain dari tu, nanti saya fikirkan kemudian. hehe...

Saya tAG: Cik Yon, Cik Erni.

Sekian~

Tuesday, January 15, 2013

Tuesday, January 15, 2013

Jom Tingkatkan Followewrs Sampai Lebam.

Assalamualaikum.

Hari ni nak join satu segmen ni. Banner dia tengok lah. cute kot. macam mana nak buat warna tu tukar tukar ea? haha.. bute teknologi sikit. maap kan saye. =P

So, sape berminat? jom join! klik je banner. Syarat-syaratnya ada di sana....~~ =)


Followers@rodongans blog SPMA ni baru 414. Anak anak baru belajar... =)

buat masa ni tak ada tarikh tutup lagi. mOH le. =)

 Sekian~

Monday, January 14, 2013

Monday, January 14, 2013

Taman Botani, Putrajaya.

Assalamualaikum.

Lepas pegi Kellie's Castle tu.. saya tak tahu nak bawak akak pegi mana lagi. So, kami pLan lepas amik barang semua, kami singgah Putrajaya... Rumah Angah.. Jalan ke sana senang je, jadi tidak sesat. Hehehehe. ehem.

Okay, sampai je sana, amik sikit sikit barang yang perlu untuk bawak naek rumah and amik Yaya dan Aisyah di rumah pengasuh... baru kami decide nak pegi mana. Tapi nak jalan jalan pon seksa woo.. bawak budak ni dua orang, kira seat c0-pilot tu ada 3 orang duduk sebab seat belakang penuh barang saya sampai ke bumbung. gulps.

Jadi, disebabkan kami lapo yang amat. Kami pegi alamanda makan. kat RASA ikan kembung goreng size sederhana rm6 okey. Nasi akak rm13. Hoho. Nasebla.. perut lapa, nak nasi campur jugak. Budak budak ni suap je la. jimat. kihkih.

Lepas tu buntu nak pegi mana. haha... jalan jalan alamanda....... beli baju sorang satu tuk budak budak. Kami chow... Tak bestla.. maybe sebab dulu pon pernah keje part time alamanda sebulan. Seluruh pelusuk alamanda tu dah tau. kehkeh.

Dan paling rimas bila dorang ni nak maen permainan ni... ishk. duet tau. kalau lama tak apa.. dah naek sekali nak naek lagi masalahnya..


 Yang kereta gambo bawah ni kami kasi dorang naek free. tak letak duet, naek je. kehkeh. Naseb la ye... dik noonnnn..~



Naek kete nak balik... last minute akak tanya nak pegi mana.. Saya err.. pegi mana..?? Okeh jom pegi Taman Botani... ape lagi, kat situ lah sesi tangkap gambar kami.

FYI, kat sini boleh maen basikal tau.. tapi waktu buka saya tak tahu yang saya PASTI ialah waktu akhir amik basikal 530ptg sebab pernah try datang waktu tu.. nan hadoo.. hehe.

Kalo naek basikal view lagi menawan la kat dalam dia. Siyes tak tipu sebab dulu pernah pegi dengan kawan kawan waktu final year dulu. hehe.

Dah. Gambor jom.

Di depan taman itu..~

 Makan icecream beli di alam anda. hihi.

 Actually nak tangkap gambo ateh je. taapiii dorang lari lari nak masuk tapi muka masing-masing.. errr.. xtau nak kabo macam manalah.

Sebok nak bergambo tapi bukan nak posing maut pon. huh.


 "Aku Mahu Terbang"

 AHha.... feeling majalah MANGGA. kuikui~
Gambo tepi kolam.

 hah. molek sikit mukanya, senyum sikit je lagi... baru manis.

Sini pon sama.. nak tangkap gambo ateh je sebenonye. hehe.

 Hah. Maut maut. posing mengancam. huahua~
Bukan guwe yang aja.. dia posing sendiri..

Nak tangkap gambo sorang.. dia nak masuk nak buat macam mana... tapi yaya sepatutnya ada tapi di belakang saya. Ateh cuba amik gambo di angle yang tak nampak dia. HAHAHA.

 "BALIK JOOOmmm" 
zoooommmm.. TERBANG~~~~~~~~

Esoknya, kami culik Yaya tuk menjadi tahanan di kampung selama sebulan. O yeay. Mulut bechok dia tu memang sukar dikawal. Haish.. ngee~~


Okey. Bye. =]

Sekian~

Saturday, January 12, 2013

Saturday, January 12, 2013

Hadiah. O. Hadiah.

Assalamualaikum.

Hari tu tiba tiba Yon datang bilik. Masa tu dengan akak tengok laptop, juara lagu tak salah.. kat tonton... online. Tiba tiba yon hulur sumthing...... terkejot den. hehe. Terharu cheq noh.. selain dari aspa kasik kek yang berperisa susu tu.. ni kali kedua cheq terharu.. hehe. Tak jangka, sangka... Yela, benda kecil pun kadang kadang boleh leleh air mata tau. huihui.

Apepun, handmade tu yOn kasi, sepanjang idop ni... err.. 5 tahun kebelakangan ni la.. over pulak kalo cakap sepanjang idop kan.. Sejak 5 tahun kebelakangan ni.. pertama kali lah ni dapat hadiah handmade macam ni... hehe... Thankss Yonnnnnnnnnnnnnn.

Rasa terharu ku simpan di dalam hati dan sanubari. Ewah..... hehehe.


Suweeeet takk????? hehehehehehe..... ade love love siap. hehe.. mulanya ingat nak letak hardisk. umm.. tak mo lah, hardisk berat woo... sayang.. nak buat bekas pencel.. tapi... takot kotor.. saya ni ganas sikit. err. kurang cermat sikit bab bab ni.. jadi saya decide nak simpan dulu sampai saya tahu nak guna untuk apaa... hehe..

Suke. Suke. suke. 

Lagi satu haritu dapat hadiah ni..... ni Jejai kasik. hehe. mula mula tak try pun, terus beli.. sebab nak cepat. Bas tinggal kang susah. Lepas tu, sampai uma sebok duk try.. mula mula feedback akak negative sikit, abang ipa pon sama.. huh. Tapi bila pakai betul2.. umm. suweeet pulak baju ni. kihkih. =P

Apepun... Thankkkssss... kite suke. suke. suke. Lepas tu.. seminggu berkali kali pakai. BAsuh pakai, basuh pakai, basuh pakai.. ta senonoh betol. hahaha. harap maap. 

 
Okey. tak boleh letak besar besar.. malu pulak. haha........ Tu dua hadiah spesel masa terdekat ni. Thanks Jejaiii... thanks Yonn...... eh, sebelum lupa.. Yon baru buat blog tau.. ni belog dia... klik YON. jemput jemput la ke blog dia ye.. macam iklan penaja pulak. hiks.

satu lagi dapat cenderahati dari Wani, gelang dari sabah. Tapi saya tak boleh pilih sebab saya orang last dan semua orang dah pilih dulu, so tiada pilihan.. apepun cute je.. thanks wani.. wani kasi semua housemate sorang satu. hehe.

macam sedey betol.. orang lain berpuluh puluh hadiah tak de happy macam ni. Biaq la, sape nak kasi free.. ingat dapat satu tu senang. ngee~~

ade jugak benda nak cite petang petang ni. Woooooooooit. Bye.

Sekian~


Friday, January 11, 2013

Friday, January 11, 2013

Kellie's Castle.

Assalamualaikum.

Akhirnya sebelum keluar dari situ, saya berjaya ke Kellie's Castle. kehkeh. Naseb baek pegi dengan kakak tercinta. Seronok woo jalan berdua je. Bebas. Haha. Mati den orang len bace ni. Alang alang punggah barang, saya bawak ateh berjalan jalan... antaranya istana Kellie ni sebab mana lagi nak bawak. Tambun? ishk.. maen air. tak mo la berdua je, tak rock lah. Selain dari tu? Tak ade dah tempat best. Huhu.

Jom tengok gambar lah. wee~


pEMANdangan dia.. the VAahhh~~~


 Istana Kellie. Kalau sempat siap apa jadi ek. Hehe~


 Girl Guard Kellas House! ngee~~


Rehat kejap ye....
padahal gile panas ni weh, buat buat tak panas sebab nak bergambo.. huhu.


 Ehem. Boleh buat tempat gambar wedding ni. Tapi jauh beno, Perak.. Panas juga~~


 Termenung mengenang naseb.... ~


 View ni cantik jugak tapi part saya bergambo tak jadi macam ni. Cis, sampai ati ateh.


Konon kononla kan.. 


 Jemput ke Kamar saya.. ehem. Perempuan sahaja. Harap Maklum. hehe.


 Ni pun sama... view ni comel. Saya punya tak jadi.. ke sebab baju.. baju guwe malap aje.. hehe.


Okey, hampir sejam jugak duk sini... Baru gerak ke AEON, Pengkalan. Ade DAISO situ, saje bawak ateh. Bukan nak shopping sangat pon..  Pegi DAISO pun beli barang kiriman orang. hehehe... alang alang nak ke sana, apa salah belikan ye dok. =)

tu sahaja... tentang Kellie's CAstle. 

Sekian~


Thursday, January 10, 2013

Thursday, January 10, 2013

SEGMEN: SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN

Assalamualaikum.

Segmen ni simple mimple. korang pasti teruja untuk join. Haha. Sesiapa pasti menyukainya. =)

So, Sila join ya. Klik je Banner ituww. 

 

Nama sebenar: Maizatul Asnida Abd. Manaf
Tarikh Lahir: 14 Nov 1988

dah follow belog ni lamaa da~~ =)

Sekian~

Memahami.

Assalamualaikum.

Sekarang walaupun hampir habis belajar pun, still kena cari keje kan. Kalau dulu elaun ada untuk support, sekarang dengan sengaja tak mo amik elaun lagi sebab tak mo ade orang bising bising tak bagi komitmen di sana. Alhamdulillah, entah.. walaupun elaun dah tak ade, poket kosong tapi saya tetap senang hati sebab dapat keluar dari situ. Alhamdulillah. 

Now, fikir masalah lain. Nak cari keje, baru dua hari duk rumah dah pusing pikir mana nak keje. Nak keje kedai makan... Dia tak kasi, Nak keje kedai kedai pun Dia tak kasi. Katanya baik duk rumah tolong mak di kebun, abah buat rumah dari keje mengarut-ngarut. ummm..... ade orang offer buat bisness... pon Dia kata tak usah, mengarut. 

Bila saya cakap saya risaukan rancangan kami nanti, dia kata nak buat meriah meriah ke sampai nak cari keje. Dia ada, dia tanggung semua, dia kasi duet nanti. Masalahnyaaaa, bukan sebab nak buat meriah.. just in case lah apa apa jadi, at least.. kite ada duit sendiri. Yela, simpanan sendiri ada.. tapi tak sebanyak mana. Katanya jangan risau, tunggu je keje tetap.. rezeki itu ada. 

 

Cakap dengan dia boleh gugur air mata, menangis tanpa lagu. Masalah tak payah cerita dia dah tahu dan faham puncanya. umm.. Alhamdulillah, syukur padaNya. Dia menenangkan hatiku tepat pada masanya. Katanya, tak usah difikir fikir sangat... jangan susah hati, sebab kami sepatutnya gembira untuk apa yang bakal kami rancang nanti.

Mengenali dia bukan satu kesilapan.. Dulu walau adelah orang cuba kenalkan saya dengan seseorang.. susah saya nak terima. Hati macam tak suka. bukan sebab benci cuma bukan suka. Walau cuba ditanam, belom masuk part kawan kawan cerita macam macam versi pasal mereka tu. Yela, kiranya match making tak berjaya lah untuk diri saya.

After saya jumpa dia, kenal dia.. saya pasti dia orangnya. Kami tak selalu jumpa macam pasangan lain, bukan tak selalu.. cuma 1 kali jumpa secara rasmi.. itupun dibawa jumpa family. Kira first dating sudah dengan family, lepas tu.. entah bila jumpa lagi.

Perkara ni saya tak suka cerita di sini, saya tak suka cerita satu perkara yang tak pasti. SO First time, saya luahkan di sini... Inshaa Allah, akan saya update juga satu hari nanti. Setelah macam macam perkara terjadi menyebabkan saya berhati hati untuk meluahkan sesuatu di sini kerna saya tahu ada mata memerhati dan tunggu untuk mencucuk duri.. walaupun bukan secara rasmi. Semoga Allah permudahkan urusan kami nanti. Aaminn.

Terima kasih Ya Allah,

 

Sekian~

Wednesday, January 09, 2013

Wednesday, January 09, 2013

Pencarian Bloglist 2013 II Belog JCB

Assalamualaikum.

Segmen kedua hari ni yang dah lama Que nak buat adalah "Pencarian Bloglist 2013 oleh Belog JCB. Belog ni merangkap one of belog yang owner dia suka berborak borak dengan kite di belog SPMA tanpa jemu.... tHanks Cik Mar...!! hehe. "Setia hingga hujung nyawa" ewah.. terbawak bawak pengaruh TV ni. haha..

Apepun simple je segmen ni.. eh, bukan segmen agaknya kan cik Mar.. sebab tak di wajibkan buat entry.. just letak link kat komen box je. Tapi saya nak buat jugak sebab cik Mar kan kawan kite. hehehe. Sape sape nak join.. sila lah... 

Klik banner ni okay... awak peminat Hello Kitty ke ghupenya... hehe. 



Nak pegi terjah yang lain. *Peace*

Sekian~

Giveaway Mialiana.com

Assalamualaikum.

Malam ni hari pertama setelah busy busy macam macam hal, saya nak joined segmen. Ehem. Jom jom join segmen ni.. =)

http://1.bp.blogspot.com/-PNlHByVIR9I/UNpyxU-hZWI/AAAAAAAARBw/IyRZsO-6I6w/s1600/giveawaymialiana.gif

Saya paling suka entri "Mia Dalam Berita Harian 20.12.2012" di mialiana.com kerana saya kagum dengan Kak Mia, walaupun beliau aktif blogging but still boleh fokus pada study hingga mendapat kejayaan yang sangat membanggakan. Kak mia bukan sahaja aktif blogging ya, kak mia seorang isteri, seorang ibu dalam keluarga dia. Actually, entry feveret saya adalah semua yang berkaitan kejayaan kak mia dalam study dia. Saya just highlight kan satu je. Yela, saya blaja jugak, sekarang fasa akhir yang saya harap tak ada masalah lah kan. Inshaa Allah. So, saya adore sangat dengan kak mia dari sudut study. Siap anugerah tertinggi siap... nak baca boleh klik SINI.

Bila buka blog, saya nampak entry kak mia pasal konvokesyen beliau je, terus teringat keje. kehkeh. Potong stim lah kak mia. HAhaha. BTW, baguslah kan sebenarnya.. Kak mia secara tak langsung ingatkan saya, yang bahawa saya ini banyak keje lagi. kehkeh. ayyyoopoo.

So, korang korang... jadi macam kak mia. Jangan jadi macam SAYA. hahaha. *peace*

Kalau nak ke page kak mia.. sila klik ini:


Ini pulak merupakan tagline kak mia, eh.. kena ade satu lepas ni. kihkih:

S.M.i.L.e... S.M.i.L.e... S.M.i.L.e...

Ini mereka yang saya tag:

Tag: PnBayu =) JCB =D dan Miz Ruha =)


Eloklah sangat. esok tarikh tutop hari ni baru nak join... maap maap! hari ni baru free.. hehe.

Sekian~

Monday, January 07, 2013

Monday, January 07, 2013

LAST DAY.

Assalamualaikum.

Officially lagi dua jam dari sekarang ini merupakan entry last kat hostel! hoyeah. hoyeah. akhirnya. Aku bebas. ewah! haha.. macam sebelum ni terkurung kan. Katakan saya burung dan hostel sangkarnya..... ini bermakna saya burung merak yang degil. haha. Nak jugak guna merak. budget! :D

 
H.O.R.A.Y

Okey. Malam ni transit rumah angah.. Inshaa Allah... Esok, sampai rumah kena kemas kemas dah semula. Ayyooo..... hehe.

So, hopefully perjalanan berjalan lancar..

Selamat tinggal kawan kawan di hostel. Inshaa Allah kite jumpa lagi lah.. macam tak jumpa. Pada yang berkenaan selain sympo seksok, kite jumpa 2 bulan lebey dari sekarang ea... di Pahang. KAlo nak datang lah! huh! :P

oKeh. Ateh dah pengsan sekejap angkat barang banyak sangat. So, saya amik peluang nak BW jap lah.. *wink*

Sekian~

Saturday, January 05, 2013

Saturday, January 05, 2013

UNFollow.

Assalamualaikum.

OH oh.. dua minggu ni memang tak sempat nak update sangat. BW pon mana yang sempat klik dan cepat loading serta tuan terutama dan pengomen comel aje. Yang selain tu, siyes tak sempat. Baru klik dua blog dah kena tutop semua tap. Uruskan hal lain. Tak campur dengan masa yang tak sempat online.

Jadi sorry, sape yang komen.. terima kaseh. Saya akan BW nanti. Janjiiii. Dan kepada blog dalam BList saya, saya akan BW jugak nanti..

Dalam masa busy busy, sempat lah  tengok ada tetiba tiba kurang satu Follower. Bukan saya tak check atau alert tapi tak sempat nak view page mereka. Saya akan datang juga nanti. Tapi, kurang satu follower tu saya tak kisah kalau blog tu dah lama follow saya dan tiba tiba macam tak berminat, its okay. But, saya rasa blog yang unfollow saya tu blog paling baru. kihkih.

Kelakar. kompem, dia tengok saya tak follow semula dia terus unfollow saya. Maaf dik, akak nak review pun tak sempat awak dah unfollow macam mana nak follow semula. Tapi its okay lah kan... di situ terbukti, dia nak carik follower je bukan ikhlas nak follow kite. So, saya tak rugi apa apa. Blogging ni for fun dan finding friends kan.

Apepun, pada yang ikhlas follow kite.. thanks.... rajen rajen komen.. kompem rajen gile saya pegi blog awak.. as long as awak punya blog senang loading dan tak lah tiba tiba tak boleh buka.. hah, itu angin.... semangat nak bukak... TAK Boleh pulop. Haish.

Apepun. sekarang tengah transition tempat tinggal. So, bila dah stabil habes semua segmen saya join.. huahuahua~~


Sekian~~

Thursday, January 03, 2013

Thursday, January 03, 2013

UnBelievable.

Assalamualaikum.

Memang saya tak ada masa buka blog seminggu yang lepas.. Still minggu ni pon maybe sama. Macam macam kena buat. Macam macam aktivitinya. hehe. penting semuanya, jadi tak ley tolak tepi. BTW, nak jugak masukkan dan share kat sini UnBelievable thing happened to me a few days ago. ewah! Cakap omputeh pulak. 

Perkara yang berlaku semua tak dijangka.. Jadi, terkejut besar sepanjang masa, rasa macam tengah jawab test pon ya. Namun yang demikian... ewah.. ayat bahasa sangat.. 

"Saya happy dan mereka sporting semuanya"
Terima Kaseh. =)

But still, saya tak mau cite banyak dulu. Anggap teaser. One day saya cite ya. ewah. =)

Di Tg Gawai... hehe. membelakangkan Pantai Merdeka. :)

 Mak cik, Jejai Ramli, Adam & Dek Na. 
hehe

 Dek Di, Pak cik, Adam, Jejai Ramli, Mak cik & ehem... Shayer!
hehe

 me and Mak cik
L.O.V.E

Okey.. and special Thanks to Afa sebab tumpangkan saya ke sana.. mujur fa keje sana kan.. ngee~


Alhamdulillah. Apapun, matlamat tercapai. heh heh.

Okeh. esok present tuk final sem ni. ewah... gembira gembira jugak, badan penat penat jugak.. tapi slide belom siap! usahaaaaa.... k. Chow. *wink*  =)

Sekian~


 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang