RODONGANS~

Wednesday, October 02, 2013

Wednesday, October 02, 2013

Komen.

Assalamualaikum.

Hampir dua bulan jugak la simkad BB@broadband saya ni saya pakai kat Hp. Almaklumla, hp i nan hadoo internet wa cakap sama luw.. sobs. Plus plus pulak bila simkad ni sumbat je dalam modem dan cucuk pada laptop. Level kelajuan dia macam saya ambil speed 1@*&@!&%#$ je. *sensored*

Jadi, dah dua tiga hari jugak saya dah tukar simkad phone saya dalam hp tak berapa nak canggih ni semula. Dan, hari ni saya masukkan semula simkad BB dalam modem saya. fulamak. sobs. Menangis nak loading satu page. Nak update satu entry pulak 2 jam (plus minus sambil semanyang, turun amik air, mandi, semualah).

RASa nak karate je simkad ni tapi kecil sangat. cumil bangat sih.

Yang mengherankan benak saya sekarang adalah... bila simkad masuk dalam phone. dan saya sharingkan wifinya pada laptop.. saya boleh buka FB (penanda aras kelajuan tertinggi boleh dicapai di kawasan berkelajuan rendah.). Tapi, bila saya guna modem.. pergh. Mengingau dibuatnya.

umm. Jadi. lepas update satu entry tadi selama dua jam. *gigih*

Saya pon try nak try la BW. hasilnya....... seperti Di Bawah.


Apo kono eh jang...

semua ye. semua!! grr. grr. mula nak mengaum macam rimau yang operator jumpa kat Monkey Valley semalam nih. Kalau betul la PERHILITAN dapat tangkap. saya nak pegi tengok. kihkih. *melalut*

okey. Jadi, kawan-kawan.. sehingga satu masa saya berpindah dari rumah ini... aktiviti BW memang terbantot. rindu kawan-kawan nih.. rodongans saya... saya selalu cek sapa rajin datang. *touching*

Tibe-tibe.

dah. tutop lappy. sok keje pagi bute.

Sekian~

5 comments:

  1. simkad bb pakai dekat hp boleh yer..pakai bb apa, nak cuba jugak hehe..:)

    ReplyDelete
  2. masalah kita hampir sama la... bila letak sim kat phone okay je... bila cucuk broadband, lambat ya-ampun... memang bengang juga la.... haish....

    salam aidiladha, maria.... ^_^

    ReplyDelete

 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang