RODONGANS~

Tuesday, April 09, 2013

Tuesday, April 09, 2013

CINTA UNTUK DISEWA.

Assalamualaikum.

Tajuk tak boleh blah.. macam dah tak ada keje halal lain kat dunia ni nak buat sampai terdesak sangat nak sewakan cinta dan macam banyak sangat cinta di hati yang boleh diberi pinjam kan. hehe.

Sebenarnya tu tajuk novel oleh Lynn Dayana. Perkara pertama respon incik tunam bila saya cerita saya baca novel dan tajuknya "cinta untuk disewa" adalah..... "jangan terpengaruh sangat!".

erk. krikk. krikk. krikk..

Bunyi cengkerik tibe-tibe. ada ke? ada ke orang terpengaruh dengan novel. haha. okey. saya pernah terpengaruh sebab tu dia pesan macam tu. Hampir gaduh sebab marah sangat dengan watak novel. sampai cakap kat dia.. "awak jangan jadi macam tuh.". 

ade ke?! tak patut. tak patut. dush-dush. mariaaa.. mariaaa.

Tapi so far, novel ni best. Kelakar. siyes. ayat dia sempoi. saya suka. tergelak-gelak baca. sengal macam kawan-kawan saya je jalan ceritanya. kawan-kawan je sengal, saya tak. kehkeh.

Lama menghilang tiba-tiba cerita pasal novel kan. maapkan saya. hehe. ekceli, saya demam sebenarnya hari tu... sampai panas badan dan gigil-gigil. hari ke-3 malam baru pergi klinik.. hari ke-4 terus balik kampung jumpa mak. tobat rasa bila demam kena jaga diri sendiri. manja pon manja lah, sebebel-bebel mak bila kite demam pun, ada orang jaga. Masa demam tu tiba-tiba rindu mak. sobs. Tak tunggu sihat betui, hari ke-4 larat je terus jongging balik kampung. haha. okey tipu. bukan jongging tapi naik bas. ngee~

Apapun, rumahku syurgaku. 

ishk. gigil-gigil tangan nak taip. banyak betul benda nak cerita. tapi macam tak kena sebab setiap perenggan pasal benda lain. Takot kawan-kawan bace pom penim. Jadi, padam-padam. nanti update satu-satu (tak janji). haha. biasa kalau saya, entry tertangguh ni tak jadi. kalau menaip dalam minda dulu baru login blog ni biasanya entry tu ke langit. hilang...... terbang.

seronok dapat menaip walaupon sakit bontot online kat sini, kalau online elok-elok atas sopa karang line hilang. naseb badan. duk pedalaman. hehe. i love my home. pedalaman pon pedalaman lah. ayam, itik, kucing, i love u olls.! *tetibe*

Sekian~

8 comments:

  1. nice jugak tajuk novel dia...
    sy dah lama tak bace novel..
    busy memanjang...huhu..

    ReplyDelete
  2. Akak duduk dekat mana? Rindu lah..sobsobs..rindu gila..gila..gila..hohoho..Ohh..lynn dayana kan kak? hehe..hari tu nak beli..tak jadi, beli novel lain dulu. Macam best..tapi nampak kalau perempuan banyak lelaki ni terus tak best. kihkih..

    ReplyDelete
  3. cinta untuk disewa?? tak pernah lagi baca novel tu...

    ReplyDelete
  4. part last tu yang tak tahan, ayam , itik kucing?? heehhehe.. maceh sebab buat ai gelak kat opis.. :)

    ReplyDelete
  5. boleh ke cinta disewa? hahahha...tapi macam menarik ja...hehe

    ReplyDelete
  6. hahaha tergelak2 bc part sakit bontot haha boleh jugakk ekk.. alhamdulillah dh sihat..

    *adeh yg tuukang komen ni pon, entry dah berzaman br nak komen :P

    ReplyDelete

 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang