RODONGANS~

Tuesday, February 05, 2013

Tuesday, February 05, 2013

Hobi Mengejut.

Assalamualaikum..

Kelmarin (malam) try online... internet gilo siput. So, mood dah ke bulan. Tutop terus laptop. Tiba tiba terpandang novel sebelah laptop. Sebenarnya dah seminggu terpandang novel ni. Tapi tak terpikir/berminat nak baca pun. Itu pon novel akak. Tapi sebab bosan baru pukul 830 malam. Saya pon selak lah bab 1.

Sudahnya, saya bace novel tu sampai pukul 2 pagi. rasa hampir sebulan duk rumah paling lewat tido 1145malam kot. what the fish............ dan lagi suku je nak habis. Hoho. Esoknya lepas subuh dengan jayanya saya menjadi wanita solehah tak tido semula... menghabiskan terus satu buku. Nak tahu buku apa?

"ISTERI SEPARUH MASA"

Balik tu akak terkejut. "hah, habis dah..... nah nah bace buku ni pulak. best. buku tut pon best. buku tit pon best." aih, buang tebiat akak guwe. habis semua stok novel dia, dia promotekan. Tapi disebabkan minggu ni minggu akhir "SETIA HUJUNG NYAWA". saya pun terpanggil nak habiskan buku ni dulu. Sebab novel yang dah buat drama kat tv buat masa ni semua akak ade stok. dia bukan hantu novel lagi dah, POntianak novel agaknya.

Sebenarnya novel cinta dah lama saya tak baca. Waktu sekolah dulu hantu jugak, siap booking novel nak amik turned baca, last baca masa first year undergrad dulu. Lepas tu tak minat dah, Teralih pada novel thriller sehinggalah kelmarin. Hari ni pagi ni saya dah habiskan SETIA HUJUNG NYAWA ye, saya baca sambil bersila di tengah tengah rumah tanpa menyandar. oh, sakit belakang bila dah habis baca. Punya khusyuk, Sob sek sob sek sambil baca. sedih woo... Tapi bila baca, lain jugak dengan cite drama, watak Hady dalam novel siyes awesome. kawan yang sangat baik dan tak berapa penting wataknya. hehe. Iqram,? sampai sudah tak muncul. 

Lepas ni akak suruh baca 2 novel lagi.. yang dia sangat2 rekomenkan..:

1. SEBENARNYA, SAYA ISTERI DIA.
2. I LOVE MR. ARROGANT.

hehe.. So, far... cerita Isteri Separuh Masa dengan Setia Hujung Nyawa macam lebih kurang je jalan citenya. Berkisar suami marahkan isteri. Tapi dua dua best. hoho. sob sek sob sek guwe dibuatnya. Lama tak feeling weh, tapi tak leh lawan CINTA SANG RATU... oh sunan, cintamu menggamit hatiku. oh oh oh. 

kehkeh. *gilo*

Sekian~

25 comments:

  1. tu dia dah ada hobi mengejut gitu... kalau der masa memang akak pun nak baca novel.. baruler rasa der feeling sikit2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila ada msa memang xsedarla msa berlalu sbb khusyuk. Hehe.

      Delete
  2. Replies
    1. Try bace sekali.. kompem melekat. Virus ni..

      Delete
  3. Kalau baca novel yg sendu tak mustahil akan jadi sob-sob-sob maria. Tidur pun lupa. Jgn sampai tak makan tau...

    ReplyDelete
  4. dah lama tak baca novel :)

    p/s : walaupun saya lelaki tapi saya minat novel tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe xpe.. ramai kwn saya laki mcm tu jugak. Hehe.

      Delete
  5. hebakk die bace x menyandar.. haha kalo mar guling sne sini, duduk berdiri dh.. haha mar pn jrg bc novel.. dh lama xbaca, tp kalo skali baca mmg emo nye bwk ke dunia realiti lah. haha asik trkenang2 ngeeee :D nangis xyh cte la. haha selamat dgn hobi baru ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Xsedar je xmenyandar. Hehe.. emo terlebih da kite..

      Delete
  6. dua-dua nvl yg akak akn bca tu best sgt2,trylah...

    ReplyDelete
  7. Akak....................bestnya dapat baca novel..hehe..saya baca slow2 sebab tak ada masa. Lambat lah nak habisnya..hehe..best tu novel Sebenarnya, saya isteri dia..best seller kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tgh nk katamkn cite dia.. tebal. Da tgh tu best laa.. hehe..

      Delete
  8. Kalau tak ada banyak masa jangan gatal gatal nak belek novel. hahaha. Sebab novel nie mudah menghantui. Macam fie lah. Rela tak tidur malam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul fie. Boleh bikin penasaran. Kua3.

      Delete
  9. hahahaha.. tang pontianak novel tu yg tak tahan.. hehehehhehee.. lawak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi betul. Rumah ley jdii lbrary novel da.. hihi.

      Delete
  10. laksama sunan..buku ni banyak sambungan best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak. 1st time jtuh cinta dgn watak novel. sobs.

      Delete
  11. isteri separuh masa best.suri ryana kan :)
    sy ada buat review novel tu. yg tu 2nd novel dia.cuba cari 1st novel dia M.A.I.D. sy rasa lg best dr isteri separuh masa :)

    ReplyDelete
  12. teringat kat sunan... saje je maria ni..

    novel yang maria mention kat atas tu, semua sy dah baca... ^_^

    pontianak novel..? haha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ishk. Ruha pon jtuh cinta dgn sunan ke...? Aloo.. ramaila saingan.. *mcmorgbetulda* =P

      Delete
  13. nini dah lama ta baca novel...rindu plak kat novel2 ni..ehhe

    ReplyDelete

 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang