RODONGANS~

Tuesday, February 26, 2013

Tuesday, February 26, 2013

Masuk Wad.


Assalamualaikum.

Pada Suatu Hari;

Semuannya berlaku sangat pantas, saya bersama sama dia dari tengah hari itu lagi. sungguh takdir menguji. Kami berjanji untuk bertemu semula pada pukul 8 malam. Apabila saya menekan button bulat itu. Saya terkejut. Amaran yang saya terima. Katanya, oh salah.. bukan katanya tapi tulisnya...... kemungkinan organ dalaman nya mengalami kerosakkan. 

Ya Allah, dugaan apakah ini.. Apa salah ku... Saya sedang kemaruk mencari kerja yang tidak berpenghujung, saya yang mahukan segala galanya menjadi yang terbaik walaupun tidak sempurna. Akhirnya, masalah yang paling saya takuti muncul jua.

Bila diriku berhadapan dengan si Doktor Stephen namanya, beliau menyuruh saya bersabar.. beliau menyatakan bahwa:

"Laptop You ni Hardisk nya rosak lah, kena tukar sebab berapa kali saya run untuk format, tak boleh...."


Dugaan. 

hehe. suspen tak? pehlis kata suspen. ade bakat menulis tak? teringat waktu sekolah dulu cekgu suka suruh tulis karangan "Saya sebuah komputer lama" "Saya sepasang kasut buruk" lah... hehe..

Hari ni, cerpen saya, "sAYA SEBUAH LAPTOP yang dua tahun setengah tak format dan tuan saya guna sampai jahanam"

Haa... sekarang... I'm BAcK!!! heheheheehehe

Okey. tu je nak cite sebenarnya. kot kot la ade yang rindu saya lama hilang kan.. bukan saya je hilang... rm250 saya pon hilang.. hilang bayor bil hospital cik puan muda lappy i ni la... ade yang nak kasi peluang saya claim tak? kehkeh.

Thanks sape yang jenguk sini. Nati saya jenguk balik. Promise! =)

Hari tu borak borak dengan kawan saya, dia ada kata.. biasalah tu.. ade satu masalah biasanya datang sekali dengan masalah lain. Tak apelah kan... Duugaaaaannnn... T_T

Sekian.

13 comments:

  1. Allah.. kak..ini betul2 dugaan..Hardisk rosak..kalau saya menangis golek2..Huhuhu..sedih. Hehe..aku sebuah laptop yang tak pernah kena format akhirnya jadi begitu kerana tuan saya guna sampai jahanam..hahaha..kelakar akak. Tapi kira akak baguslah tak pernah format. Adalah tu tersangkut sampai hardisk rosak.

    p/s: Ingatkan kenapalah akak tak online..huhu.

    ReplyDelete
  2. Saya tulis "tak kira" ye? salah tu..tapi kira akak baguslah, tak pernah format..hehehe..typo.

    ReplyDelete
  3. fuhhh..ingt tuan nyer!iskk kamu nie..

    ReplyDelete
  4. real tajuk cam tuan dia masuk wad..rupanya lappy dio...ehe..mg adik chat sll

    ReplyDelete
  5. haah sangat dugaan, kita dulu pun pernah kena gitu. serius menangis guling2, dah lah hard disk rosak, sekali programming & data utk present next weeknya tu semua dalam tu. kte faham perasaan itu :)

    sabar ye.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. Bunda pernah sekali hard disk PC bunda rosak...memang nak nangis jugak...mana tak nyer time tu nak raya time tu dia rosak..nak tak nak kene beli yg baru jugak ganti..terbang lah 'note2 RM' bunda..

    ReplyDelete
  7. kite nya lappy jahanam trs.haha

    lagi sadis
    no more cite korea
    berdukalara tau. sebab lappy tu dah berusia 7 tahun. since diplomaaa

    ReplyDelete
  8. akaknyer netbooktu pun kena format baruler ... dah teruk kemain... dah lama nak buat tak terhantar2 lagi...

    ReplyDelete
  9. ingat apa alah memula td..hehehe

    ok la kan,..dh ada lappy baru...

    ReplyDelete
  10. ok mmg suspen tahap gaban. buton apa la yang dtekan sampai jadi kritikal cmtu.

    hana rasa laptop hana nak kena masuk wad jugak. tunggu terpadam terus ja ni. haha

    ReplyDelete
  11. haha saspen ! terkejut gak, sbb smlm maria hepi2 je, igtkan spe la masuk wad. oke tipah tetipu. huuu seraam tgk lptop terbako ~ huuuu mmg dugaan, lptop ibarat nyawa hewhew

    ReplyDelete
  12. hehe....tu dia mintak beli laptop baru la tu...=D seb baik ni dah ok..=D

    ReplyDelete
  13. setiap yg hidup pasti ada dugaannya. saya pun pernah lalui situasi mcm ni jugak. dugaan dtg bertimpa2 pulak tu kdg2. lepas satu, satu. huhuhu. tapi harus redha dan tawakal je la

    ReplyDelete

 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang