RODONGANS~

Friday, August 10, 2012

Friday, August 10, 2012

Segmen: Kenangan Kad Raya.

Assalamualaikum.

Hye!

miss Z berceloteh
JOM SHARE CITE KAT SINI.
Blog Miss Z.
""""Pengalaman pasal kad raya? aku ade banyak.. banyak sangat.. sejak sekolah aku jenis yang suka sangat buat kad kad sendiri. Bila tengok semula, huduh bebeno rasanya. Yela,orang lain duk beli di kedai. Satu paket rm3.10 dapat 5 keping lah.. yang mahal sikit m4 ke rm5 ke dapat 5 keping.. aku?? aku guna pensel warna, pen warna-warni (kalau ade) dan kertas lukisan je okeh... lepas tu, kalau ade kertas warna ke, pembalut hadiah yang dah guna kat rumah tu... semua aku gunting. Asalkan... aku dapat buat kad raaya tuk bagi kat kawan-kawan aku yang aku rasa awesome dan baik dengan aku. 

Aku jenis suka bila kawan aku gembira masa aku kasi diaorang. hehe. even kad birthday pun dulu aku pernah bagi kawan aku kertas lukisan warna puteh semata-mata and tulis guna pensel kaler. Tapi dia suka. tak tahu lah kalau dia buat-buat suka. benda macam tu sampai sekarang pun aku buat. semua aku cuba. Keychain guna kain felt, quiling papers, kad raya. semua.

Aku suka cuba. Aku suka bila benda itu jadi dan cantik pada pandangan aku. Dan tahun ni aku beli printer, jadi kemengarutan aku 2x ganda kot. disebabkan aku dah ade printer... aku up kan sikit hasil kerja aku yang tak seberapa tu.. aku print gambar macam macam.. yang edit ke tak edit ke... tampal sana sini. kasi orang sana sini sebab aku suka buat. Dan latest aku buat KAD RAYA juga aku print,, tapi aku tak tinggalkan marker, pen kaler dan lain-lain. itu perlu. untuk touch up card aku tu nanti.

So, hari ni aku tunjuk lah.... sikit. sikit. hasil kerja aku sebelum aku sebarkan pada kawan-kawan aku. Aku share dengan kawan-kawan aku di blog ni pulak. hehehe... walaupun aku tak lah sekreatif mana tapi aku tahu bila aku buat aku gembira. semoga korang pon ade cerita menarik jugak tentang sejarah kad raya korang """"

"Untuk Korang aku reveal kad raya aku tahun ni!"
Tak ley tunjuk full t tak surprise lah tuk kawan-kawan saya. tehee~

Okay.. itu kisah nye... saya bab bab ni semangat tak tunggu keupayaan. Tadi carik sampul kad tak jumpa.... :( kena buat lah jawab nya. *sigh* Hari ni banyak betul kerja!

*'uchop santorian' dalam kurungan dia perempuan melayu terakhir yang sangat pandai memasak.... bukan untuk awak!. :P keke.

Sekian~



6 comments:

  1. Kasi alamat kompem kite kasik.. :) hehe..

    ReplyDelete
  2. yeyeah! aku dapat kan? dapat kan? mesti kena dapat! grrrr~~. haha

    ReplyDelete
  3. ada utk miss z ke tu?hehehe

    tenkiuu sjoin :)

    ReplyDelete
  4. kalau kasi alamat mesti ada nya~~~ hehe. :)

    ReplyDelete

 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang