RODONGANS~

Monday, October 22, 2012

Monday, October 22, 2012

SEJARAH BULAN OKTOBER.

Assalamualaikum..

Hye.. kamu kamu kamu... tapi bukan kamu. hehe. 

Semalam birthday nana tau! hehe... Semalam jugak ade konvokesyen kat sini. hehe. Semalam 2 kawan yang kami kenal rapat since 2007 konvokesyen. jeles. Semalam jugak kami satu hari, 80% bukan di bilik. Semalam catat sejarah tak duk senang kaki berjalan.  Tapi topik kali ini bukan pasal SEMALAM. BTW semalam jugak kami pergi Jusco Pengkalan after lunch di KFC selepas menghadiri and membusykan diri di konvokesyen orang lain. hehe. 

Semalam jugak nana pilih barang sangat lama. awesome. Macam ni nana rupanya. but still, :) till the end. 

Before decide nak makan mana, Kami pergi Daiso. Tempat wajib. Then, kami singgah beli kek dulu. Kek chocolate premium tuk nana ya.. lepas tu pergi makan Papa John... slurrp. piza dia sedap weh. empat-empat 1st time try. Before balik, kami singgah AEON dulu then pulang ke sangkar. weee~

THE CHOCOLATE PREMIUM. nom nom.

Birthday gurl, NANA. :)

Okey. Setel separuh dari cite semalam. Tapi itu belom epik lagi. Ini Alkisah antara kawan-kawan rapat kami di sini..... hampir 70% adalah Octoberian. Tak caya, pehlis percaya. Meh saya tunjukkan antara mereka yang memeriahkan bulan Oktober saya di Kota Tronoh ni.

PERTAMA.

muAFAh. Birthday dia 11 oct 1989. Antara yang lewat saya wish birthday sebab jatuh pada hari Arwah Wan saya meninggal dunia. Tak sempat nak berfikir dunia luar, sibuk berkejaran pulang ke kampung. Maaf fa, :).


Macam penyanyi koir dah afa. Mana gambar kite banyak2! aish. tak tau folder mana. hehe


KEDUA.

YON. Dilahirkan 20.10.88. Jatuh pada hari Sabtu baru ni. Tak ade dekat hostel masa kejadian, so tak boleh nak nyanyi2 depan bilik pukul doblas malam. :)

OH Yon, saya curik dari fb kamu! hehehe. maaf ya.. ni pon crop. tak banyak gambar yon dalam laptop. Ada tapi nak yang ni jugop. ngee~


KETIGA.

NANA. Dilahirkan 21.10.2012. Yang epiknya, nana dan yon ni rumate. sO, Birthday dorang sebelah menyebelah aje. MUjur negeri lain kalau tak mungkin katil babay pon sebelah menyebelah jugop. Hehe. Nana seperti gambar introduction, sempat kami pergi nyanyi depan bilik pada pukul 12 tengah malam... hehe. :)

Dah intro gambar nana. but still, nak letak lagik. hehe. gambar hari itu. Ngee.


KEEMPAT.

CHEE MENG. Birthday dia hari ini, 22.10.1987. Awesome. Hari ni dipilih untuk membuat satu perjumpaan sempena octoberian. macam hari hari lain tak berkumpul kan. Hehe. Sebab birthday gurl no enam tak ada dah kat sini esok. So, hari ini dipilih. :) bertuah ce meng!

Banyaknya bunga. Ni time nak kasik orang hadiah konvo. Pasal konvo tu, cite kemudian ya. :)


KELIMA.

ASPA. birthday aspa ESOK!!! dilahirkan di MUOR pada 23.10.2012. Dia hosmate ce meng. oh, mujur lain bandar walaupun satu negeri kalau tak mesti epik satu hospital katil sebelah. ngee~~ hAPPY becoming birthday aspa.

Ni comel! haha. aspa cukup comel. kawan yang boleh cite SEGALA-GALANYA. ehem. mendalam maksud tu. kihkih. Apepun, bukan aspa ye yang konvo. Die tumpang berkat aje tuh!


KEENAM.

WANI. owh, kawan saya yang ini pula dilahirkan pada 24.10.2012. Happy becoming birthday too!!! Wani bakal menyambut birthday di samping si jantung. waaa~ yela yela. kena la wish dia awal kan. hehehe. ngee~

Ni la wanii... bakal berangkat ke bulan esok mencari jantungnya yang hilang di sana. ewah kau maria!


Okay. tu kisahnya. 5 orang yang birthdaynya berturut-turut..... epik rasa. Rasa nak tanya mak.. "kenapa tak kuarkan kite awal sebulan, rasa terpinggir tau.." kihkih. tapi soklan tu dalam hati je la. kihkih. Tu baru pasal teman di sini... belom kumpulkan semua teman baik saya.... ramaiinya lahir oktober.

Amirah Sabirah pon october.. 12.10.88, Yuley pon tak salah 15.10.88.... dan raamaai lagii.. tapi depa tak jumpa hari-hari.... FB amirah pon tak jumpa jumpa sebab fb dah deactivated kan hari tu. Sayang. nanti carik semula..

kesimpulannya... "cuma saya dan uchop keliwon je lahir bulan lain!" aish. carik geng lain la ucop jom! hehe. 

Apepun. Sejarah bagi saya tuk bulan OCTOBER. :)

"Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to all of YOU, Happy birthday to YOU!!"

"Allah selamatkan kamu, Allah selamat kan kamu, Allah selamat kan kamu SEMUA, Allah selamatkan kamu.." Aaaminn.

getting prepared for tonight. eh? tonight? ngeee~

Sekian~

8 comments:

  1. amboi meriahnya bulan oktober..ramai baby nanti..hahah

    happy birthday untuk semua kawan awak ^_^

    ReplyDelete
  2. jue ada 3 kwn baik..sume bday bulan 10.. jue je sesat bday bulan 12.'
    tp 3 org celebrate..
    hihiiikkkk

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday ~! hihihi..

    Jom Join ^_^

    http://nornishanisrina.blogspot.com/2012/10/segmen-colour-monster-by-nisha.html

    berharap sangat kamu Join ^_^ Senang je .. Cume kene colour gambar monster ^^

    ReplyDelete
  4. nampak sedapny kek coklat tuuuu

    ReplyDelete
  5. HAHA. memang meriah bulan oktober akak. hiks.

    EH, blog dah betukarr! SUKAA sangat!

    Pink gituu. Dah sama geng dah kita. :P

    ReplyDelete
  6. Cikgu Ma: aah.. kihkih.. thanks.

    Jue Jaynee: yeke... xpe. kalo sorang je sesat syok jugak. :P

    Nis: orite.. ma seh. INsyaAllah.saya nk tak kreatip mana.

    Cik Nana: eh, memang sedaap! hehe

    Syazana: thanks. meriah. geng2...!

    Lyaa: Hi tuk nana. haha.

    Note: oh, hari rajin reply semua sekaligus. :)

    ReplyDelete
  7. Wah! Ramai rupernye geng oktober...nieza pon lahir bulan 10 jugak..awal bulan lagi..huhu ^-^

    ReplyDelete

 

Copyright © 2012 Reserved to Maria Menado
Design by Cik Kumbang